Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Zprávičky

Tak jsem zase tady, opět s nějakými zprávičkami. Největší novinkou je asi to, že mi v pátek konečně přišla "Zelená Karta" - škoda, že to ani nemůžu jít oslavit, snad jen pomyslně :-)
Pondělní pohovor, o kterém jsem se zmiňovala v předchozím příspěvku, mi moc nepomohl. Mělo jít o Zákaznický servis atd., a nakonec se z toho vyklubal prodej kosmetiky do obchodních domů. A na to já moc nejsem, takže zatím zůstávám ve školce. Asi začnu volat do jiných škol v okolí, jen abych se z této dostala - kolegyně mi sice budou chybět, ale nic jinýho asi ne :-)
Na sobotu jsme měli v plánu výlet do akvária v Tulse, ale nakonec jsme nejeli, protože byla nějaká zima. Takže až o jiném víkendu.
Dnešek jsem měla takový tvořivý, jelikož jsem si včera koupila látečky na polštářky do obýváku. Tudíž jsem téměř celý den šila (na fotečce jsou jenom dva na ukázku, celkově jsem ale udělala čtyři). A když jsem nešila, tak jsem vařila. Dneska jsem mimo jiné udělala výborný domácí čokoládový pudink.
Také přikládám fotečku želvičky, co jsem tento týden vyrobila s dětma (ta na fotce je teda moje, děti je tak krásný neměly, ale radost z nich měli i tak obrovskou :-)

Valentýnky

Ještě dodatečně taková drobnůstka, o které jsem se zapomněla zmínit. Ve školce jsme si s ostatními učitelkami dávaly také Valentýnky - nebyla to přímo přáníčka, ale takové malé papírky, na které jsme psaly něco hezkého o té dotyčné osobě. Prostě něco pro potěšení. Takže tady uvádím některé z těch, co jsem dostala já :-)

"Tvořivá, mám ráda, jaká jsi, když jsi s dětmi."
"Tvoje třída je požehnána tím, že o ně pečuješ, stejně tak jako, že rozvíjíš jejich vzdělání."
"Musíme spolu jít nakupovat! Myslím, že jsi skvělá osoba a jsem moc ráda, že jsem tě poznala. Je s tebou zábava."
"Hodná a velmi milá."
"Jsi výborná učitelka a odvádíš velmi dobrou práci."
"Velmi tvořivá, šikovná."
"Velmi tvořivá a je radost s tebou spolupracovat! Dobrý smích!"

Valentýn

Konečně sobota - nějak to tento týden trvalo :-)
Od soboty jsem neměla George doma, jak už je zmíněno v příspěvku níže. No, docela jsem si to užila, ale samozřejmě jsem se těšila, až bude zpátky. Ve čtvrtek se manžílek vrátil a užili jsme si krásného Valentýna - George mi nechal do práce jako překvapení doručit krásnou kytičku, tak mi udělal radost.
Jinak v práci je to teď docela zajímavý. Naše centrum, je tříhvězdičkové (narozdíl od hotelů, u škol jsou tři hvězdičky maximum), ale nevíme, na jak dlouho. Inspekce nebyla spokojená s pár věcmi, tak majitelka dostala seznam toho, co musí vylepšit, nebo nám vezmou hvězdičku. Kdyby se tak stalo, tak nám bude snížen plat a nebo se škola zavře. Ať tak či tak, musím si najít novou práci, protože už takle dostávám prdlačky :-) Už přes měsíc rozesílám životopisy, ale ne moc úspěšně - hledám totiž v jiném oboru než školství, a tam nemám žádnou zkušenost. V pátek jsem dostala email a telefonát od jedné reklamní firmy a domluvili jsme mi pohovor na pondělí. Bylo by to v oblasti reklamy, zákaznického servisu nebo manažerství - všechno vstupní pozice. Tak uvidíme, doufám, že to není nějaký podvod :-) Radost mám samozřejmě z toho, že bych konečně pracovala normální směny, a to od osmi do čtyř. Jinak je to trochu dál, než ta školka, kde jsem teď, ale když pojedu po dálnici, tak tam z domu budu za dvacet minut, což pořád není špatný. Tak mi držte pěsti, ať se jim líbím a ať se oni líbí mě :-)
Dneska večer jsme měli v plánu jít s Georgovými kamarády do nějakého z klubů v Bricktown, dooslavit Valentýna, ale nevím nevím, protože je venku docela hnusně - prší a hřmí, takže se mi nikam moc nechce. Tak uvidíme.
Od imigračáků jsem tento týden dostala dopis, že mě vítají ve Spojených Státech Amerických a gratulují mi k mému novému statusu permanentního rezidenta. Tak teď už jen tu Zelenou kartu.
Teď jsem si vzpomněla. Včera jsem poprvý ve volný přírodě viděla tchoře!!!! Přeběhl mi přes cestu, když jsem jela domů z práce. Hned jak jsem ho viděla, tak jsem se ujišťovala, že mám zavřená všechna okýnka. Běžel do parku (takže aspoň vím, kam nechodit :-).
No, a to je snad prozatím vše. Kdybych si ještě na něco vzpomněla, dopíšu. Takže pa, a mějte se.

Novinečky

Po týdnu opět zdravím všechny čtenáře a jsem tu s několika novinkami.
Jako první bych snad měla začít s tím, že mi konečně dali tisknout "Zelenou Kartu", takže bych ji měla obdržet do 30 dnů - myslím ale, že to bude dřív. Takže budu mít na dva roky pokoj od imigračáků a pak si budu muset žádat o odstranění "podmínek", což je v podstatě jen formalita kvůli tomu, že když jsem si o rezidenci žádala byli jsme s Georgem svoji méně než dva roky.
George dneska odjel na takový kratší výcvik, vrací se ve čtvrtek, takže si užívám prázdného bytečku. Poklidím, napeču (zbytek teda přinesu do práce, protože bych se pak taky mohla koulet, kdybych to jedla sama :-), půjdu nakoupit a také mám v plánu nějaké to vyrábění. Za oknem svítí sluníčko, tak na mě padla jarní nálada a chtěla bych si udělat nějaký pěkný věnec na dveře. No, a zítra za mnou možná přijde kolegyně z práce Sophia, která je shodou okolností i moje sousedka, a asi někam vyrazíme. Takže takový fajn víkend.

Poslušně hlásím

Tak se týden zase nějak překulil a přidávám příspěveček. Nic moc se v podstatě ale nedělo :-)
Minulou neděli jsme šli s Georgem na večeři do restaurace Red Lobster předoslavit moje pondělní narozeniny (mimochodem děkuji všem za přáníčka, která jsem obdržela - ať už formou ICQ, Lide.cz, emailu, vzkazu tady, poštou atd.). Večeře byla výborná, dali jsme si s Georgem oba to samé a to takový talíř se všemi možnými mořskými potvorami, včetně raka. V pondělí jsem dostala dortíček a dárek - nový mixér.
Jinak jsem si konečně udělala zubní pojištění (pořád mi ho nechtěli dát - asi kvůli rezidenci, jinak nevím), takže v březnu půjdu konečně k zubaři - i když teď bych spíš potřebovala k očnímu, protože jsem v pátek dostala zánět spojivek :-)
Co se práce týče, tak nic nového. Ve třídě jsem v podstatě pořád sama, ta druhá učitelka, co tam má být se mnou (a je mimochodem hlavní), se skoro neukáže. Minulý týden jsem dokončila internetový kurz o péči o děti, takže už mám certifikát. Ještě budu dělat jeden kurz, ale na ten už budu muset chodit do školy, tak uvidíme, kdy začnu, je to na majitelce, kdy mě přihlásí.
Dneska půjdeme s Georgem k jednomu jeho kamarádovi na takovou menší "party" k příležitosti finálového zápasu Super Bowlu, což je v americkém fotbalu, který mi je úplně putna. Ale přemůžu se, udělám pizzu a půjdu. Níže přidávám fotečky ze včerejší a dnešní snídaně. Včera to byly bramboráčky s vajíčkem v šunce a dneska muffinky z odpalovaného těsta.
Co se počasí týče, tak je to tu blázinec. Minulou neděli bylo 18°C, ve čtvrtek -10°C se sněhem a ledovkou a dneska je 21°C :-) Tomu říkám aprílový počasí.
No, a to je snad všechno. Tak zase za týden :-)