Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Happy Memorial Day!


Je neděle večer a George už spí, tak jsem si řekla, že bych ten týden mohla zase nějak shrnout. Sluníčko tu svítí jako blázen, máme třicítky a už od pátku si užívám George doma. V pondělí je totiž svátek, Memorial Day, tak mu dali už od pátku volno. Hned jsem toho využila a došla jsem si na pedikůru, nějak jsem se pořád k těm nehtům nemohla dokopat, tak jsem to vyřešila takhle. V pátek jsme také posekali trávník a trošku to dali dohromady kolem zahrady, dojeli jsme se podívat do pár obchodů po nějakých kufrech, nic moc nás teda neohromilo, tak jsme žádné nekoupili. V sobotu jsme tu pak měli další lidi na prohlídku domu, tak zatímco oni si to tu obhlíželi, my jsme se jeli kouknout na nějaké grily pro mamku. No, taky bych si hnedka vybrala, ale myslím, že si zatím budem muset vystačit s tím, co máme, protože stejně ani zatím nevíme, jestli vůbec budeme mít v Německu nějakou zahrádku.
Včera jsem taky napustila Lexie malý bazének, co jsme jí koupili. Navlékla jsem jí plavečky, a šly jsme se cáchat. Moc se jí to líbilo, dokonce na ni i koukala prababička v přímém přenosu.
Co se domu týče, tak jsme od minulého pátku měli asi další tři prohlídky, ale nabídka pořád žádná. Možná to máme předražený, ale za míň už to prodat nemůžem, protože už takhle na tom budem škodný. Plán je tedy takový, že když se to neprodá do konce června, tak si to od nás jeden kamarád pronajme. No, a snad si ho tu na chvíli nechají a nepřevelí ho hnedka někam :-)
Taky už jsem se začala poobhlížet po nějaké práci v Německu, když tu tedy není žádná mateřská. Ještě ale uvidíme, jestli začnu třeba v říjnu pracovat a nebo si místo toho zkusím rychle dodělat nějakou tu školu - s tou prací, a teď ještě s Lexie bych to dělala asi ještě ve třiceti :-) Každopádně asi rozhodnou finance.
Tento týden už také George zařídil další papíry, takže už máme i objednané stěhováky. Nábytek a většinu věcí nám vyzvednou už 10.června a ten zbytek si z 18. přehodíme na 27. Do toho sedmadvacátého si tu necháme akorát takovou skládací postýlku pro Lexie, nafukovací postel pro nás, povlečení, oblečení, nádobí a pár hrnců a pár dalších věcí, bez kterých se neobejdeme. 29.června pak odlétáme na dva týdny k Georgovým rodičům a po návratu už tu budeme asi jen dva týdny a to zůstaneme na hotelu, takže toho tolik potřebovat nebudeme. Ale ještě je toho hodně, co se musí udělat a připravit, vůbec nevím, kde začít.. tento týden asi začnu zapisovat sériová čísla z DVD přehrávačů, televizí atd. a také to všechno fotit, abychom měli dokumentaci, kdyby se třeba náhodou něco cestou do Německa rozbilo.
Také už jsem se koukala po nějakém bydlení, pár domků na pronájem jsem našla, ale nakonec to asi stejně všechno zůstane až na později, až tam budem, abychom se na to mohli podívat a nekupovali zajíce v pytli.
A už asi půjdu do hajan. Na zítra jsme si naložili na biftečky a připravili kukuřici, George to hezky ugriluje, tak se mám na co těšit. Dokonce jsme si k tomu výjimečně koupili i nějaký pivko :-)

Lechtání a chechtání.. :-)

Novinky mojí rodinky :-)

To jsem si říkala, že budu v tom dopisování aktualitek trošku pilnější a ono nic.. :-)
Minulou sobotu jsme s Georgem jeli do bazaru a nechali jim tam obě dvě naše auta a odvezli si stříbrnou 2010 GMC Acadia. Tady pár foteček. Rozhodli jsme se to vyřešit takhle, když nám letectvo zaplatí převoz jen jednoho auta. Tohle bude moje a George si pak v Německu koupí nějakou ojetinu. No, ale tohle je krásný, co si budeme povídat.. máme z něj s Georgem radost.. kufr se otvírá sám už z dálky, po zmáčknutí čudlíku na klíčích, na zpětném zrcátku máme kameru, která se zapne, hned jak zařadíme zpátečku a auto má celkově tři řady na sezení, přičemž samozřejmě kromě té první, se dají všechny sklopit úplně na plocho. Celkem se nám do auta vejde tedy osm lidí, to abychom vás měli v čem vozit, až se za námi do toho Německa přijedete podívat :-)
Během týdne k nám také přišla paní z realitky, hezky si to tu vyfotila a od pátku je náš dům na prodej. Tady je odkaz na virtuální prohlídku: http://www.propertypanorama.com/mls.asp?id=104620. Zatím jsme tu měli jen jedny lidi a žádnou nabídku, tak snad se to zlepší a rychle se to prodá.
V pátek ráno mě vzbudilo šlapání po střeše - pokrývači a chlap z pojišťovny to tu byli okouknout. Tak snad začnou brzy, i pojišťovák to odkýval, že potřebujeme novou střechu. Pak také přišel chlap na čištění a opravu koberců, tak se nám to tu jen blejská :-)
V pátek jsme také šli na večeři do Yamato, a představ si, Vousáči, že nám vařil ten samej kluk, co posledně, akorát se u toho tak nepotil.. :-)
Jinak počasí už tu máme krásné (krom teda pár tornádek minulý týden), pořád kolem 27°C, sluníčko svítí.. tak jdu poslat George rozpálit gril, uděláme si nějaké hamburgery :-)

Speciálně pro Ivanu :-)))

Bububu!!!

Náš pankáček :-)

Letem světem..

Tak jsem to tady po dlouhé době trochu překopala. No, moc nadšená z toho nejsem, ale už se mi v tom nechce víc rejpat, strávila jsem na tom několik hodin i tak.. Třeba za pár týdnů budu mít zase náladu a trošku to opravím, uvidíme.. :-)
A teď zas trošku letem světem, jak se máme, co děláme.. Když tu byla tchýně, rozhodli jsme se jet na okružní jízdu po řece Oklahoma (kterou si tu mimochodem sami udělali, aby tady aspoň něco bylo :-). Bylo to docela prima, až na to, že docela foukalo, ale Lexie si ani nestěžovalo, tak to asi zas tak hrozný nebylo. Po lodičce jsme vyrazili do muzea oklahomské historie - tchýně tam pak Lexie koupila takovýho králíčka plyšáka, to asi aby pak věděla o co jde, až jí ho děda Vousáč udělá na leču :-) Ježiš promiň, Ivano :-)))
Další novinkou, pro vás jistě úplně bezvýznamnou :-), je, že Lexie už skoro dva týdny spí ve svém pokojíčku. Večer jí vždycky rozsvítíme tu její želvu, aby tam neměla tmu jak v pytli a docela jí to jde, jen k ránu musím vstát a dát jí dudlíka, aby si ještě na chvíli zdřímla a já nemusela vstávat už kolem páté nebo šesté ráno.. :-)
Také se nesmím zapomenout zmínit, že Lexie v úterý byly přesně tři měsíce.. je mi jasný, že se ani nenadějeme a budeme slavit rok, jako Dášin Buclík :-)
Minulý týden mi nějak proklouzl mezi prsty, jediný co si z něj pamatuju je, že jsem šla nakupovat a při té příležitosti se podívat za prckama a holkama do školky.. já jsem si popovídala a Lexie se pokoukala kolem a zjistila jsem, že nějak moc hezky rosteme a za chvíli už snad i doženeme mimča mnohem starší - jak do výšky, tak asi i do váhy, jen aby to pak holka hezky vyběhala, až se naučí chodit :-)
Včera u nás byl pán a paní z realitky a podle všeho to vypadá, že od příštího pátku bude náš baráček na prodej. Bohužel na tom nevyděláme, právě naopak.. ale asi to zas bude míň starostí než s pronajímáním. Tak držte palce, ať rychle najde nějakej slušnej zájemce.. a jelikož nám tady tenhle týden docela slušně řádila tornádka, budeme si pořizovat ještě novou střechu, než to prodáme.. odnesli jsme to kroupama o velikosti pinkpongáčů (George tvrdí, že tenisáků, tak si vyberte.. byly pěkný..) Naštěstí střechu budeme mít novou zdarma, zaplatí ji pojišťovna, a o část, co bychom měli platit my, se postará pokrývač. Bez pojištění by nás to vyšlo asi na $12,000 (asi 230,000Kč).
Příští úterý jedu s Lexie na základnu. Musíme odevzdat zdravotní karty, abychom konečně mohli dostat papír s datem, kdy budeme odlétat do toho Německa. Až dostaneme ten papír, tak také budeme moci naplánovat, kdy si přijedou stěhováci pro nábytek, auto a tak..
Na závěr vám sem ještě dám fotečku loupáčků, na které mě nalákala Janee, abyste věděli jak si tady pečeme.. Georgovi moc chutnají, dokonce tolik, že je musím dělat pomalu obden :-)
No, a to bude asi všechno.. nějak z toho mám místo sloupku román.. :-)