Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Dýňový Festival


Od té doby, co jsme se vrátili, samozřejmě neleníme. V týdnu jsem se to tu snažila trochu pofackovat a jelikož už mě ty krabice a všechen ten bordel po celém bytě fakt štval, rozhodla jsem se všechny věci, které ještě nejsou roztříděné a uložené, přestěhovat do pokoje pro hosty. Takže tam je teď skladiště, ale aspoň zbytek bytu už vypadá docela hezky. Postupně se tím budu tenhle týden prokousávat, no, vypadá to, že i ten týden po tom :-)
V pondělí nám měli nainstalovat internet, jenže jelikož pán potřeboval klíčky od sklepa, které my nemáme, muselo se to přesunout na pátek. Ale už je to dobrý, můžem volat! :) Také jsme mi koupili mobila, takže už konečně m ůžu být ve styku se světem.
V sobotu jsme s naší kamarádkou Katrinou a jejím synem Xavierem jeli na Dýňový Festival do městečka Hitscherhof, teda spíš to byla nějaká vesnička, nic jiného kromě dýní a polí jsem tam neviděla. Ale bylo to prima, tu kamarádku známe už z Oklahomy. Převeleli ji sem pár měsíců před náma a od té doby jsme se neviděli - jsou na jiné základně než my, asi hodinku a půl od nás. Na festivalu jsme se hezky prošli a pokoukali po zboží, většinou ručně vyrobeném, a George teda koupil na co přišel, takže jsme si domů přivezli neuvěřitelně drahé kokosky, mandle v čokoládě, kávová zrna v čokoládě, medové víno, keramické ptáčy do květníku, domácí mošt a nevím, co ještě :-)

Sláva nazdar výletu!

Minulý pátek jsme se vrátili z Čech. Za ten týden, co jsme tam byli, jsme toho stihli docela dost, ale samozřejmě spoustu návštěv a setkání máme odložených na příště.
Cesta nám trvala asi devět hodin, včetně přestávek - na čůrání, protažení, krmení a přebalování.
Cestou do ČR jsme o Lexie přes celé Německo ani nevěděli, pak už jí to začlo otravovat a u Prahy si začala stěžovat. Ale zpátky už to bylo lepší, už jsme nebyli t
ak napakovaní a mohla jsem si s ní tedy vzadu sednout - tak jsme si tam povídaly, chrupaly piškotky, cucaly džusík a hned bylo líp :-)
A jinak, co jsme dělali. S babičkou a ségrou jsme vzali George a Lexie na houby. Pro Lexie to bylo vůbec poprvé a pro George poprvé, co našel něco jedlého - řádně jsme ho proškolily, teda hlavně babička, protože já žádný houby nenajdu a stejně se v nich moc nevyznám. Docela rostly. Z úlovku nám pak mamka udělala smaženici, kterou jsem si dala jen já, protože George houby nejí. Teda aspoň ne v takovým množství, v bramboračce je snědl.

Také jsme si udělali s Georgem a Lexie výlet na Český Šternberk. Cestou tam jsme si omylem trochu zajeli kolem Kácova, tak jsme aspoň zavzpomínali na Dášu a Janee. Nakonec jsme to ale našli a dokonce jsme měli i prohlídku bez čekání a v angličtině, kterou jsem tedy půlku překládala, protože slečna s tím měla krapet problémy. Cestou zpátky jsme se stavili v Janovicích na hřbitově za jedním mým dědečkem a také v Malešově, za dědečkem druhým. Pak už jen procházka a obídek v Kutné Hoře.

V neděli jsme jeli s babičkou a bratrancem Aleškem navštívit tetu Blanku v Trstěnicích u Litomyšli. Po výborném obědě jsme to museli trochu rozchodit a tak následovala procházka.

No, a samozřejmě nesmím zapomenout, že jsme se s Lexie byli podívat, jak ta její babička hezky trénuje :-)

Na tréninku se jí moc líbilo, na opravdovým fotbale už to pak bylo horší.. :-)

Jedeme do Čech!

Konečně nám to vyšlo a George si bere dovolenou. Ve čtvrtek ráno vyjíždíme, směr Kutná Hora. Plánovaný pobyt je na týden, prý na dýl ne, když za měsíc můžu přijet znova – to mi George řekl, tak ho budu muset držet za slovo :-)

Mimo jiné, také jsme přišli na to, že tu pravděpodobně místo tří let budeme na čtyři roky! Tak to vypadá, že Lexie bude chodit i do německé školky! - samozřejmě by mohla chodit do té na základně, ale když můžu mít tu německou zadarmo, tak proč ne?

Už na to přišla!

A batolí se po kolenou! Jelikož tu máme dřevěné podlahy, tak se jí to trochu klouže, ale jde jí to. A to jí ještě není ani sedm měsíců, je to šikulka. Poslední dobou se taky vytahuje v postýlce. Místo spaní stojí na kolenou a čučí ven a posledně dokonce stála na nohou! Než se naděju, budu ji tu honit po bytě :-)

Jinak co se jídla týče. Včera jsme konečně koupili židličku (foto přidám později), tak to bude jednodušší. Se vším tím stěhováním jsem jí buď krmila na klíně, nebo na zemi v sedě atd. Ale jedla i tak. Ovoce má nejradši, to je samo (jablíčka, hrušky, banán..), ale zeleninkou taky nepohrdne (hrášek, mrkvičku, sladké brambory, tykev? - nebo jak se řekne squash :-))

A teď začneme pracovat na dudlíku. Dneska jsem se dočetla, že Americká Pediatrická Akademie doporučuje zbavit se dudlíku v šesti měsících. To už jsme teda prošvihli. Ne že by mi nějak extra záleželo na tom, co doporučujou, ale asi to bude jednodušší, začít se ho postupně zbavovat teď, než později, když už z toho Lexie bude mít víc rozumu. Uvidíme, jak nám to půjde. S lahvičkou by se podle nich, měla Lexie rozloučit v roce. Momentálně jsme na čtyřech denně a pracuju na snížení na tři. Ale uvidíme, jak Lexie bude spolupracovat :-)

Wittlich - Prasečí festival

Den po našem výletě do Trieru, jsme jeli do nedalekého městečka Wittlich, na Prasečí festival. Prý tam někde měli prasata na rožni, my našli jen průvod, kapely, stánky s občerstvením a suvenýry a pouť. Tak jsme se prošli, dali si klobásku a pak zmrzku, George mi koupil perníkové srdce a Lexie malého dřevěného kašpárka a jeli jsme zpátky dom.


Náš první výlet

Ještě než jsme se nastěhovali do našeho nového hnízdečka, zúčastnili jsme se hromadného výletu do nejstaršího německého města, Trieru. Akce byla organizována rodinným centrem na základně a je určena pro všechny nově příchozí. Autobusem nás ze základny dovezli na vlakáč a pak už jsme jen nasedli a jeli. Po procházce městem a pokoukáním po několika památkách jsme zašli všichni společně na oběd, pak pár dalších památek, zmrzlinka a zpátky na vlak.

Celkem bych to tipla, že skupina měla asi 30-40 lidí, z toho pár rodin s dětmi, několik z nich i s miminkama. Nejstaršímu mimču bylo osm měsíců, pak tam byl jeden pěti měsíční klučík a jeden dvouměsíční. Lexie byla jediná holka!!




Hezky jsme si to užili, jelikož dokonce i počasí vyšlo krásné a překvapivě nepršelo, jako je tady zvykem. Lexie byla úplně výborná, je to prostě dobrá cestovatelka! Naštvala se jen jednou, to když jí v restauraci spadl kus chleba, co dostala a co jí tak chutnal :-))


Jak se zabydlujeme

Nějak mi to zase dlouho trvalo, než jsem se dostala k napsání příspěvku, ale ta spousta krabic na vybalování je mi omluvou :)

Jak jsem již zmínila někde níže, rozhodli jsme se k pronájmu bytečku ve městě. Ve čtvrtek to budou dva týdny od té doby, co nám sem přivezli naše věci a teprve teď se z těch krabic začínáme trochu vyhrabávat. Vyprázdněné už jsou téměř všechny, ale ještě to bude chvíli trvat, než si každá věcička najde své místo – samozřejmě asi nejjednodušší by bylo dát věci úplně stejným způsobem, jako jsme měli v Oklahomě, jenže německé domy, na rozdíl od těch amerických, nemají vestavěné skříně, takže se potýkáme s nedostatkem prostoru pro skladování. Letectvo nám sice na dobu našeho pobytu zapůjčilo 5 skříní (a taky pračku se sušičkou, ledničku – máme tedy dvě, mikrovlnku a dva transformátory), jenže to je tak akorát pro oblečení a povlečení. Už jsme tedy i zvládli náš první výlet do Ikei, kterou teď máme podstatně blíž než v USA. Koupili jsme nové poličky do koupelny, žaluzie (ale takové ty látkové, nevím, jak se jim jinak česky říká) – samozřejmě záclony budeme mít také, ale na ty se vrhneme až příště. A také jsme koupili stolek a poličky do kuchyně, která je tedy již jako první celá dostěhovaná.

Lexie má z nás největší pokoj, aby se jí tam hezky lezlo a hrálo. No, a třeba v něm nebude dlouho sama, tak abychom pak zas za chvíli nemuseli znovu stěhovat :) Ještě by se jí tam hodil koberec, ale musíme postupně.

Internet bohužel ještě nemáme. Nejdříve jsme se dlouho rozhodovali, s jakým poskytovatelem si ho pořídíme a teď už jen čekáme, až nám ho přijdou nainstalovat. Prý to tu dlouho trvá.

Teď k tomu mému řidičáku. Nejdřív musím upřesnit, že nejde o klasický německý řidičák. Otázky a materiál jsou přeložené z toho německého, ale na konci se obdrží řidičák, který je určen pouze pro členy (a rodinné příslušníky) amerického vojska. USA má totiž nějakou dohodu s Německem a všichni, co tu žijí a chtějí tu řídit, si ten řidičák musí pořídit. Je vydáván na základě amerického ŘP, nebo řidičáku jakéhokoliv jiného státu. Tak po tom, co jsem nastudovala celou příručku, zkusila si jeden test o sto padesáti otázkách, jsem šla na ten opravdový a jelikož můj americký řidičák mi stěhováci omylem sbalili v Oklahomě, vytasila jsem svůj český (ještě, že jich mám tolik :-) Hned jak to paní viděla, řekla, že test dělat nemusím a šla mi rovnou vystavit ten řidičák pro vojsko. Jak by Dáša řekla: „Každej!“ Druhá paní na to teda nevěřícně koukala, měla jsem teda štěstí, že aspoň jedna z nich věděla co dělá, ale je to teda hrůza, mohli jsme mít naše auto o týden dřív a nemuseli jsme otravovat lidi kolem. No,co se dá dělat, hlavně, že můžu řídit a zopakování taky neuškodilo. Teď už si jen musím zvyknout na chodce, ty jsme v USA neměli :-))))