Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

...máme na rok na klid nárok zas až do Vánoc...

Vánoce jsou za námi, oslava příchodu nového roku také a tak by snad bylo vhodné malé poohlédnutí za posledními týdny. Jelikož tu mám tchýni, nestihla jsem napsat příspěveček dříve. Přijela v sobotu před Štědrým dnem, spolu se švagrovou a tchán zde pobyl pouze na čtyři dny (dorazil na Štědrý večer, odlétal v neděli). Ale i tak jsme si užili hezké Vánoce. Byl to takový mix tradic ze všech koutů světa, jako vždy. Americkou část zastupovaly asi punčošky na dárky, které jsem samozřejmě vlastnoručně ušila a ozdobila, českou částí byla tradiční večeře tentokráte v podání smaženého sumce s bramborovým salátem - bohužel odložená na jedenáctou večerní z důvodů zpoždění tchánova letadla a dárečky jsme si rozbalili po peruánsku - o půlnoci.
Ještě třiadvacátého jsem se však rozhodla vzít všechny nasát trochu té vánoční atmosféry do jednoho kostela, o kterém jsem slyšela v rádiu. Na programu byla bohoslužba při svíčkách a spousta zpívání velkého sboru za doprovodu orchestru. Kostel to byl moc hezký - nový, opravdu velký, prostě takový, jako znáte z filmů. Tchýně prý málem brečela štěstím, no, já jsem si aspoň užila tu hudbu, hlavně ty části, kdy jsme se zpěvem připojili všichni. To bylo moc pěkné - hlavně při takovém množství lidí. A toho zpívání tam bylo opravdu hodně. Takže příští rok, jestli ještě budeme v Oklahomě (což já doufám, že ne, ale George mě straší, že tu budem..), tam určitě půjdeme znovu.
Dalším takovým předvánočním zpestřením byla návštěva osvětleného parku, ve kterém už jsme s Georgem byli vloni a také jsme se zašli podívat do parku, co tu máme hnedka při základně, ve kterém je spousta modelových letadel. Tchána jsme potom ještě vzali na Memorial, dokonce nám i vyšlo nádherné počasí. Samozřejmě jsme také během posledních pár dnů zašli večeři, George vybral svoji oblíbenou restauraci, v takovém kapičku westernovém stylu, což spočívá asi v tom, že si ve volné chvíli louskáte buráky a šlupky házíte, kam vás napadne :-) Také jsme byli dvakrát v kině, nejprve na 3-D filmu Bolt a podruhé na komedii Marley & Já. Nenechali jsme si ujít ani projížďku na vodním taxi po vánočně vyzdobeném kanále. Zkrátka program byl nabitý, ani jsme se nenadáli a byl tu Silvestr a s ním i oslava patnáctých narozenin Jennifer. Dostala od nás růžový fén a žehličku na vlasy (až je mi líto, že jsem si ten fén taky nepořídila.. :-) A teď už v podstatě jen tak relaxujeme, obarvila jsem si hlavu, no, bylo by to teda zase na anketu, ale nebudu vás trápit :-))) A zítra máme v plánu ZOO.


2 Komentáře:

  1. Dagmarka řekl(a)...
     

    Cau Luci, bylo mi jasne, ze asi nestihas, kdyz tak dlouho zadne zpravy. Puncochy mas krasny! Sumce jsme meli taky (catfish), ale i rizky. Jak jim chutnalo cukrovi? Kostel mi taky pripomnel ten, kam jsme sli vloni na koncert. Clovek ani neveri, ze to je kostel a ne nejaka hala pro kulturni vystoupeni... To jsem rada, ze jste si to uzili. Ja uz pakuju Vanoce, protoze se nam pomalu zacinalo sypat jehlici z vetvicek vsude po dome. Taky si rikam, ze kdyz do toho mam elan, musim toho vyuzit. Nekdy totiz prijdou dny, kdy neudelam lautr nic. Na tech fotkach stojite take mimochodem pred Corsairem, Mikovym vysnenym letadlem. :o) Tak se mejte, uzijte posledni dny pospolu a potom chvile asi zaslouzeneho odpocinku. ;o)To vlastne jen kratce, ze... Tak pa a zdravim!

  2. Anonymní řekl(a)...
     

    Vypadá to na velmi fajn vánoce:-)a fotky moc hezké.
    Přeji také tak fajn další rok,
    Soňa

Okomentovat