Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Updates...

Tak jsem si konečně našla chviličku k napsání příspěvku - nějak ten život poslední dobou nestíhám... Dvakrát týdně chodím po práci na pozorování do školky a pak o tom musím vypracovat různá shrnutí, v sobotu jsem ve škole, na což v podstatě píšu papíry celý týden... Ale baví mě to, a musím říct, že mi to i jde :-) Tenhle týden jsme odevzdávali tři papíry (teda bylo jich pět, ale oznámkovala jen tři) a ještě jsme psali test, no, a bylo to teda známkovaný samostatně, ale zjednoduším to a z celkově možných 100 bodů jsem dostala 98, takže docela dobrý :-)
Jinak jelikož jsme si na červenec (dva týdny) koupili letenky do NJ/NYC, přišla bych o hodiny, na které bych se přihlásila a tak si na léto dám internetový kurz. Bude to Úvod do dětského vývoje a zase osmitýdenní, ale tentokrát bez těch pozorování, tak by to snad mělo být jednodušší :-) Už jsem se také přihlásila na podzimní semestr, na kurz Chování a výchovy a ten už bude zase s pozorováním ve školce a tak jsem si to dala na celý semestr. Tudíž když všechno dobře dopadne, do Vánoc budu mít první tři kurzy hotové a tím pádem dostanu svůj první certifikát, říká se mu tady CDA (Child Development Associate). No, a pak teda budu pokračovat dál, jestli tady ještě budeme.. jestli ne, budu si muset kredity přetransferovat na jinou školu a pokračovat tam, ale nevím, jestli někde jinde (mimo Oklahomu) budu mít tu možnost stipendia, jako mám teď.. necháme to osudu :-)
Také jsem si dneska tedy jako správná studentka pořídila Netbook, což jak asi víte, je prostě takový menší laptop. Je to sice méně výkonné, než normální laptop, ale já na tom stejně budu akorát používat textový procesor a internet, takže mi to bude stačit. Už se na něj těším, měl by mi přijít asi ve čtvrtek.
Jinak Velikonoce jsem si moc neužila.. Měla jsem se jet podívat za Texasankou, ale bohužel jsem to musela zrušit, protože bych to do té školy opravdu všechno nezvládla (i takhle jsem poslední článek dopisovala v sobotu ráno, než jsem jela do školy.. :-) Tak jsem akorát v neděli mezi učením se upekla beránka a v pondělí jsem ho vzala do školky. Všichni si moc pochutnali, udělala jsem ho pomerančové příchuti s brusinkami - moje oblíbená kombinace :-) Nejlepší bylo, když jsem ho ve třídě krájela a jeden chlapeček tak na mě koukal a povídá: "Paní učitelko, proč krájíte to štěňátko??? " Tak jsem si v tu chvíli připadala jako strašný tyran... :-)
Na pátek jsem se objednala ke kadeřnici, která mi byla doporučena jednou mou kamarádkou. Chtěla jsem si udělat melíry - k tomu mýmu opálení :-) No, ale asi jsem teda měla jít k té své. Tahle to teda taky udělala hezky, ale to drama cestou tam.. V tom městě, kde je ten salon, jsem předtím nikdy nebyla.. je to odsud asi 40km. Když jsem se dostala do ulice, kde by to mělo být, přišla jsem na to, že se tam stala nehoda a tak jeden úsek zavřeli. No, a já nevěděla, kde přesně to kadeřnictví je, tak jsem musela zpátky na dálnici, k dalšímu výjezdu, pak to projet venkovem a byla jsem zpátky na ulici, kde jsem měla být. Jenže tam to kadeřnictví nebylo. Jela jsem tedy kousek dál, jenže tam se jen pásly krávy, tak jsem si řekla, že tam už to teda asi nebude a usoudila jsem, že to bude v tom úseku, co byl zavřený. Musela jsem tedy zpátky na dálnici, jenomže jsem nebyla jediná a uvízla jsem v koloně, kde jsme jeli asi 5km/h, takže mi to trvalo strašnou dobu. Když jsem se dostala zpátky, začala jsem se po tom kadeřnictví znovu koukat, ale nikde jsem to neviděla. Pak tedy naštěstí konečně otevřely ten úsek, ale stejně jsem to nenašla. I jako poslední naději jsem se rozhodla jet se podívat k těm krávám... a ono to tam bylo.. kousek za pastvinama. Tak jsem tam teda byla o hodinu pozdějš, myslela jsem, že se budu muset přeobjednat, ale nakonec mě stejně vzala. No, příště se na to vykašlu a půjdu u nás na základně :-)
Fotečky tentokrát budou jen starší, protože se nám rozbil foťák (něco s čočkou, nechce zalézt, zaostřit a vůbec to nic nedělá... ). Naštěstí je ještě v záruce, tak mi to teď opravují - nebo se rozhodují, jestli mi to opraví :-) Aspoň jsem tedy vyfotila foťákem z práce, svoje dvě nové "zástěrky". Ta s těma autama je už trochu starší, a tu s kytičkama jsem spíchla minulý víkend (toho data si nevšímejte, je to na tom foťáku nějaký přednastavený a nechtělo se mi v tom hrabat). No, ještě tu mám látky na několik zástěrek.. a spoustu dalších projektů, možná to do konce roku stihnu :-)

6 Komentáře:

  1. Anonymní řekl(a)...
     

    Je fakt, ze ten beranek vlastne vypada jak stenatko :-)
    Ja se tesim na moje zasterky - se stenatky a dalsi faunou. Ale mozna zvolim jen nejake jednobarevne. No na rozhodovani mam casu spousty.
    Ivana

  2. Anonymní řekl(a)...
     

    Jo a na ten Netbook jsem zvedava. Jeste jsem o tom neslysela (nebo mozna jen nevim, ze se tomu rika netbook).
    Ivana

  3. Unknown řekl(a)...
     

    Tomu netbooku se taky rika Mini Laptop, a ten muj je asi 9" velkej a vazi jen 1.2kg.
    No, a nejakou tu zasterku ti treba pak spichnu.. :-) Ty hezci jsou pekne drahy - treba i $20, coz mi prijde strasne moc za blbou zasterku.. :-)))

  4. Anonymní řekl(a)...
     

    Jenom dvacet? Za celej komplet nebo jenom za vrsek? Tady to bude tak sedesat.
    Ivana

  5. Unknown řekl(a)...
     

    ta cena je jen za vrsek.. samozrejme se daji najit i mnohem levnejsi, ale ty nejsou tak hezke.. muj problem je pak i to, ze mi i XS je velke..
    No, a ty ceny si myslim, budou stejne, jelikoz se daji objednat i primo z ruznych katalogu se "zasterkama" :-)

  6. Anonymní řekl(a)...
     

    Moc pěkné - zástěrky :-)a jinak hodně štěstí při studiu. Teď ještě nějakou fotečku s melíry....Koukám, že jet někam je docela stres. Pro mě by asi tedy byl....Sonja

Okomentovat