Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Vánoce a dárečky


Nejdřív bych chtěla všem moc poděkovat za krásná přáníčka a dárečky, udělali jste nám moc velkou radost.
My jsme Vánoce letos měli jako již tradičně, česko-peruánsko-americké :-) K večeři byla smažená rybička s bramborovým salátem, pak jsme si rozbalili dárečky, co byly v punčochách nad krbem a pak už jsme pojídali cukroví a chlebíčky a čekali do půlnoci na rozbalení dárků, co byly pod stromečkem. Přijde mi, že rok od roku je horší to únavou do té půlnoci vydržet :-)
A letos nám dokonce vyšly i bílé Vánoce. Na Štědrý den, kolem poledního, začalo sněžit a chumelit nepřestalo až asi do desáté večerní. Pěkně nás to tu zaválo. Tady v Oklahomě na to nejsou lidé zvyklí, my ani neměli lopatu na odházení toho sněhu a všechny obchody je měly vyprodané :-) ale jinak také spousta nehod na silnicích, dokonce mi táta posílal odkaz na článek na Novinkách, ten si můžete přečíst tady. Zmiňují tam i Midwest City, kde je právě i moje školka a základna.
No, a zatím to tedy nějak moc netaje. Jediný, kdo z toho má pořád radost je asi Benji. Od té doby, co sníh napadl, sedí na židli u okna a kouká ven. Na zahradu ho teda samozřejmě pouštíme, ale na dlouho nesmí, přeci jen to není rasa do sněhu, tak si teď sousedi asi myslí, že ho tu vězníme a nikam ho nepustíme :-)

A teď trošičku ke vzdělávání. V sobotu jdeme s Georgem na kurz o kojení, který pořádá naše nemocnice, tak snad se tam dozvíme něco užitečného. Pak jsem nás také přihlásila na kurz, který nás má připravit k porodu. Tam budeme chodit každý čtvrtek večer a je to myslím na šest týdnů, tudíž, když se Lexie bude chtít ven dřív, ani ho nedokončíme, ale i tak si myslím, že by to mohlo být fajn. 16. ledna nám také bude začínat ten rodičovský kurz, tudíž naše poslední volná sobota bude příští týden, a tak hola hola, Ikea volá :-)
No, a v pondělí mi začíná škola, naštěstí jen na dva týdny :-)

7 Komentáře:

  1. Dagmarka řekl(a)...
     

    My meli taky snih, ale rozhodne ne tolik, co vy! Panejo! Tak jeste nam tu ale chybi ty rozbalene darky!!! Sup sem s tim! Takhle nas napinat! :o)
    To je dobre, ze se vam to vsechno vyvedlo. Pristi rok uz to tak klidne nebude! :o)) Pockej na ten chaos! :o)) To je prima, ze vasi budou moci prijet, to mam radost za Tebe.
    Kurz si uzijte, my meli na kojeni jen jednoho chlapa, chudak, byl z toho dost nesvuj! :o)) Pockej, az budes muset prikladat nemocnicni panenku k prsu apod. :o)) (Nastesti jen pres obleceni).
    Tak se vsim drzime palce! Mejte se prima a pristi sobotu ahoj! (Jeste si musime napsat podrobnosti. Prave marodim, ale to do te doby snad bude v pohode!) Pa

  2. Unknown řekl(a)...
     

    Darky moc povyfocene nemam, ale mozna na to jeste vlitnu a pak to sem hodim.
    S tim kurzem Dasi, George se bal, ze to nebude pres tricko a vsechny zensky tam budou vytahovat prsa :-)))) Podle nemocnicnich stranek bychom meli mit zenskou, tak to snad bude dobry :-)
    Napisu ti email a nejak se domluvime na ten pristi tyden, snad uz ti bude dobre, pekne se nam uzdrav :-)

  3. Anonymní řekl(a)...
     

    Fotka s Benjim je krasna.
    Se divim, ze na ty kurzy bude chodit i George, protoze ani mne by se tam dvakrat nechtelo a to jsem zenska.
    Ivana

  4. Unknown řekl(a)...
     

    Dik.. no, na to kojeni by podle me asi zas tak moc nemusel, ale nemocnice to doporucuje a jemu to nevadi, tenhle bude zrovna jen na dve hodky..
    Ten porodni bych rekla, ze ma celkem povinnej, preci me v tom nenecha samotnou :-)
    A ten na to rodicovstvi je jen pro pary a navic je pry moc prima a dokonce tam dostavas veci zadarmo nebo darkovy poukazy, vzdy kdyz tam jdes.. tak proc ne :-)

  5. Dagmarka řekl(a)...
     

    My jsme diky tomu dostali tu zidlicku pro Danicu. A taky se clovek tak trosku otrka...

  6. Dagmarka řekl(a)...
     

    Proste nakupte a potom prijedte k nam! Tak je to asi nejjednodussi. Ne, ze bych se nechtela taky podivat do Ikey, ale tahat tam jidlo pro Danicu apod. se mi zda trosku moc. Takze proste si v klidu kupte, co potrebujete a potom vyrazite smer jih - Dallas - Richardson. To nam zavolate a Mike vas bude navigovat. Ale je to jednoduchy a cesta sem trva cca 30, max. 40 minut. Danica ted chodi spat kolem druhe hodiny. Ale kdyz jsme doma, je to uplne jedno, proste kdyz bude spat, dobry, kdyz ne, tak taky v pohode, az bude cas, dam ji do postylky. Taky bude doma Caroline, uz se vas nemuze dockat. (To vis, kdyz jinak nema zadnou "FUN", tesi se na nejake rozptyleni! :o)) Tak hlavne at dobre dojedete a potom dobre poridite v te Ikee. Tesime se, pa.

  7. Dagmarka řekl(a)...
     

    To byla odpoved na Tvuj komentar na mem blogu, ale pro jistotu jsem Ti to zkopirovala jeste sem. :o)

Okomentovat