Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Recepty

Tak tedy první recept, na Žebírka ve sladkokyselé omáčce z předchozího příspěvku (nějak mi ty překlady moc nejdou, tak to bude asi trochu kostrbatý :-)

Ingredience:
450g vepřových žebírek bez kosti, nakrájených na kousky
olej na smažení

Marináda:
2 lžičky sójové omáčky
1/2 lžičky soli
pepř

Omáčka:
3 lžíce bílého rýžového octa
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kečupu
1 1/2 lžíce oleje
1 zelená paprika, nakrájená na větší kousky
1 malá cibule, nakrájená na větší kousky
1 malá mrkev, nakrájená na tenké plátky
1/2 lžičky lisovaného česneku
1/2 lžičky najemno nasekaného zázvorového kořene
100g ananasu, na kousky (já jsem zrovna neměla, tak jsem ho vypustila :-)

Postup:
1. V misce smíchejte ingredience na marinádu, přidejte žebírka a nechte marinovat alespoň 20 minut.
2. Rozpalte dostatečné množství oleje ve woku, hluboké pánvi nebo friťáku, na 180°-190°C. Smažte žebírka asi 8 minut, nechte okapat a dejte stranou (dělejte na několik várek).
3. K přípravě omáčky smíchejte spolu ocet, cukr, sójovou omáčku a kečup. Dejte stranou.
4. V předehřátém woku, nahřejte 1 lžíci oleje a asi na dvě minuty osmažte papriku, cibuli a mrkev. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
5. V čistém a předehřátém woku rozehřejte zbylou lžíci oleje a osmažte česnek se zázvorem, dokud nezačnou vonět. Přidejte octovou směs na omáčku. Přiveďte k varu a přidejte kousky ananasu. Nakonec vmíchejte žebírka, papriku, cibuli a mrkev. Míchejte dokud se všechny ingredience neprohřejí a můžete servírovat. Jako příloha je nejlepší rýže.

A ještě jsem se rozhodla přidat jeden čínský recept, a to na Kuře Generála Tso:


Ingredience:
1/2 kg kuřecích prsou, nakrájených na kousky
1/4 šálku hrachových lusků - odkrojíme konečky a lusk v půlce na šikmo překrojíme
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
2 lžičky najemno nasekaného zázvorového kořene
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky drceného chilli
2 bílky
olej
sůl a pepř

Postup:
1. Smíchejte 1 lžíci solamylu v půl šálku studené vody. Vmíchejte hrachové lusky, česnek, zázvor, cukr, sójovou omáčku a chilli. Dobře promíchejte a dejte stranou.
2. Smíchejte bílky se třemi lžícemi solamylu, 1/2 lžičkou soli a s pepřem. Vmíchejte kuře, aby všechny kousky byly směsí pokryté.
3. Rozehřejte olej ve woku, hluboké pánvi nebo friťáku a dozlatova osmažte, asi 6-8 minut. Přeneste na talíř.
4. Ve woku rozehřejte trochu oleje, přidejte směs s hrachovými lusky a nechte chvíli pod poklicí, dokud lusky trošku nezměknou a omáčka nezhoustne. Po té, do směsi přidejte kuře a dobře promíchejte. Podávejte s rýží.

5 Komentáře:

  1. Anuska řekl(a)...
     

    Občas sem nakouknu, přes Lvici, děkuji za recept, určitě vyzkouším, protože žebírkům přítel jistojistě neodolá:)

  2. Trrri řekl(a)...
     

    Mnam, vypada to luxusně :) Jednou nebo dvakrát jsem vařila to Aji de galina, jak jsi mi kdysi posílala, to bylo taky výborný, zkusím i tohle! :) Tak at se dari a vse nejlepsi pro vas i pro miminko. Terka K. (Kamenka)

  3. vousáč řekl(a)...
     

    Jen nevím, kde seženu vepřová žebírka bez kostí...(:-)

  4. Unknown řekl(a)...
     

    no, kdyz je u vas nemaj, tak si je asi budes muset vykostit...

  5. Dagmarka řekl(a)...
     

    :o)))

Okomentovat