Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Už skoro studentka :-)

Tak mám tentokrát co dohánět :-) Minulé pondělí jsem šla do školy, kde jsem dělala ten test z angličtiny, o kterém jsem se zmiňovala, že potřebuji, abych tam mohla začít studovat a vyzvedla jsem si výsledky. Samozřejmě jsem to udělala, bohužel ne na plný počet, ale skoro :-) Maximum bylo 650 bodů, požadovali 500 a já jsem měla 610, takže docela s jistotou :-) No, a hned potom jsem teda šla dělat další testy a to už přijímací. To byly dva zase z angličtiny a dva z matiky. No, k těm z matiky bych se snad radši ani nevyjadřovala, teda aritmetika byla vcelku v pohodě, ale na algebře jsem samozřejmě pohořela - předem jsem si vůbec nic nezopakovala a pak jsem tam koukala na ta "x" a "y" a říkala si, že tohle kdysi bylo docela jednoduchý, ale prostě jsem si vůbec nemohla vzpomenout, jak se to dělalo :-) No, naštěstí to stačilo a nebudu muset chodit na hodiny matiky. Ty z angličtiny byly v pohodě, z maximálních 120 bodů jsem dostala 112 a 114, takže taky docela dobrý :-)
Tudíž jsem hned kontaktovala svoji studijní poradkyni, ta mě hnedka zapsala do prvního předmětu a 28. března začínám. Bude to kurz "Úvod do vzdělávání v ranném věku dítěte". Hodiny jsou každou sobotu od devíti do půl třetí a jelikož je to rychlokurz, za osm týdnů to budu mít hotové a pak snad budu moct v létě začít další - když nebudou mít žádný z těch, co potřebuji na letní semestr, tak až na podzim. Jinak mi ještě tento týden přišel dopis, že mi bylo uděleno stipendium, o které jsem si žádala, takže budu platit opravdu malou částku toho, co bych musela jinak platit bez stipendia.
Takže v úterý jedu do školy znovu, tentokrát už žádné testy, jen mi ta moje poradkyně půjde ukázat, kde budu mít ty hodiny a vyzvedneme mi učebnici, které jsou ty jinak hrozně drahé, ale já je díky tomu stýpku budu mít zadarmo :-)

No, a to už by asi k tomu mému studiu stačilo, jen jsem ještě zapomněla zmínit jméno školy, což je Oklahoma City Community College a tady máte fotečku hlavní budovy.. :-)

2 Komentáře:

  1. Anonymní řekl(a)...
     

    Ta skola vypada fakt pekne a ke stipku gratuluju - sprtko! :-)
    Ja se taky chystam do skoly. Napisu o tom na blog, az se k tomu dostanu.
    Ivana

  2. Dagmarka řekl(a)...
     

    No a do tretice vseho dobreho, gratuluju ke studiu, jiste Te to bude bavit. (Protoze tam budes nejlepsi!) A jeste ze tu maji takove superkrasne skoly, vid? Tak vidis, jak jsi zvladla testy s prehledem! A z te matiky si vubec hlavu nedelej, mne se stalo to same. Clovek ma trosku jine predpoklady po te, co udela GED. ;o) (Kde jsme skorovaly v matice skoro s maximem, vid...)Jestli si myslis, ze Amici maji matiku na prijimackach lepsi, nez my, tak jsi na hlubokem omylu. (Co jsem videla u nas, tak na 80% horsi, zbylych 20 asi tak nastejno. :o) Tak jim tam ukaz, zac je toho loket! (A ze Evropanky jim tady zachranuji prumer! :o)

Okomentovat