Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Jarmark


4. června byl onen očekávaný jarmark, na který jsem se tak dlouho a poctivě připravovala. Výsledek ani pomalu nestojí za zmiňování, ale budiž. Jelikož organizátoři velice zklamali v propagaci, návštěvnost byla velmi nízká, tipla bych to asi na 100 lidí. To je dost málo, když jsem měla pomalu 50 šatiček. No, co si budeme povídat, visí mi tady, ale už jsem od té doby prodala asi čtvery po internetu, tak snad to aspoň trochu půjde v tomhle směru.
Jinak ale stejně pořád šiju. Baví mě to a přestávat nebudu jen kvůli tomu, že jednou někdo něco udělal špatně -hlavně když vina nebyla na mojí straně.


Minulý týden jsem Lexie ušila sukýnku na oslavy Dne nezávislosti a v neděli jsem jí ještě rychle spíchla šatičky. Šatky byly hotové v mžiku, sukýnka trvala věčnost.

8 Komentáře:

  1. Barbora řekl(a)...
     

    Úžasný šatičky! Seš moc šikovná :-)
    A jinak samozřejmě celkově super blog :-) Moc se mi líbí tvuj styl psaní a vůbec vaše zážitky :-)

  2. Anonymní řekl(a)...
     

    Uzasny saticky, obdivuji Te, kde na to beres cas a silu.

    Dovolila bych si ale jednu poznamku k vyberu latky. Myslim, ze ty velke a kvetovane vzory se spise hodi pro dospele zeny, nez pro male holcicky.

    Jana

  3. Trrri řekl(a)...
     

    Ja myslim, ze velky vzory jsou hezky i pro maly holcicky. :-) Spolehat se na nekoho jinyho je vzdycky nejhorsi, co takhle nejaky jarmark zorganizovat sama? :-)

  4. Unknown řekl(a)...
     

    Moc děkuju za komentáře a za chvály :)
    Ohledně té látky musím souhlasit s Terkou, mě osobně se líbí velké vzory i pro malé holčičky, to, že by vzory na dětské oblečení měly být drobné, je podle mě přežitek. A musím tedy říct, že jsem už dvě látky s vekými vzory musela doobjednávat, protože jsem čtvery šatičky s nima už prodala. A to prosím jako jediné. Nechci tím tedy říct, že se mi malé vzory nelíbí, ale určitě bych neškatulkovala.

    Terko, tady jde o to, že se tady teď začalo prosazovat to pravidlo, že i když prodávám pouze američanům, musím být zaregistrovaný obchodník v Německu. To znamená platit německé daně a také bych nesměla využívat jakýchkoliv výhod, které jsou určené pouze pro vojsko. Tzn. musela bych si koupit auto, zaregistrovat si ho v Německu (naše je registrované na základně), benzín bych musela kupovat taky mimo základnu, kde to je minimálně jednou tak dražší než na základně, balíčky bych musela posílat a přijímat německou poštou, ne tou americkou - takže poštovný při nákupu látek už bych neměla zadarmo jako teď, ale pořádně bych se plácla přes kapsu a ještě bych musela platit clo, atd., atd., atd... no, prostě bych ty šatičky musela prodávat za jednou tolik, co teď. To už pak vůbec nikdo nekoupí. Takže dokud jsme tady, tak nic velkýho nehrozí. Bohužel.

  5. Trrri řekl(a)...
     

    Aha, tak to je škoda, tak třeba časem, až budete zase někde jinde, tak bude příležitost. Myslím, že to je věc, kde by se mohl člověk pěkně vyřádit. :-)

  6. Anonymní řekl(a)...
     

    Omlouvam se za me prezite nazory. Nechtela jsem se dotknout nicich citu.

    Jana

  7. Anonymní řekl(a)...
     

    Ahojte, len ma zaujalo to s tým prežitkom. Ja myslím, že každý robí čo sa mu páči, hej? A to nemá nič s tým, ak je to prežitok či nie. Ja by som tiež bola pro malé kvietká, ale keď sa Lucce viac páčia velké kvety, nech ich robí. Inak malé kvety nevidím ako prežitok, sú tiež pekné.:-)
    Ďakujem a majte sa,
    Anka

  8. Trrri řekl(a)...
     

    Taky si myslím a myslím, že to tak ani nebylo myšleno. ;-)

Okomentovat