Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Jak jsme vzdali díky a podpořili ekonomiku :-)

Další týden za námi, pupek mám zase o trochu větší a peněženku o něco lehčí. V práci to tentokrát uteklo rychle, jelikož se šlo jen tři dny. Ve čtvrtek jsem upekla dort a dva pekáče nádivky a šli jsme společně s dalšími našimi kamarády oslavit Den díkuvzdání. Hezky jsme se najedli a popili a rozloučili jsme se se všemi, kteří den po té odlétali na půl roku do Iráku. Ještě jsme jim pak došli s Georgem v pátek zamávat k autobusu a už jsou pryč.. Kdybych bývala nebyla těhotná, George by byl jedním z nich, měl ale štěstí, že za něj tentokrát mohli poslat někoho jiného. Ale stejně nás to brzy čeká, tak jako tak.. vojna je vojna.
V pátek jsme pak vstávali asi ještě před slepicema a vyrazili jsme nakupovat. Pro ty, co to neznají, dni po Díkuvzdání se tu říká Černý pátek. Téměř všichni obchodníci srazí své ceny na minimum a celá Amerika utratí i to co nemá, jen aby jim neutekla výhodná koupě. V některých případech (většinou se jedná o obchody s elektronikou) zde lidé i stanují před obchodem, aby ve čtyři ráno, když se otevřou dveře, mohli být první a pořídit si například velkou televizi za polovinu běžné ceny. My televizi nepotřebujem, takže jsme to zase tak nepřeháněli, ale i tak jsme z domu vyráželi chviličku před pátou ranní. Nakoupili jsme snad všechny vánoční dárky (ještě mi teda chybí dva a pak budu moct poslat balík do ČR) a také jsme si koupili novou myčku. Z původních $799 jsme ji dostali za $448. Ta naše kraksna i přes snahu toho instalatéra pořád blbne, takže ji ani nepoužíváme. I tak z ní ale pořád teče voda.. Ve čtvrtek nám přijdou nainstalovat tu novou, tak se těšíme, že už nebudem muset mýt všechno růčo. Teda myslím, že hlavně George se těší :-)

2 Komentáře:

  1. Anonymní řekl(a)...
     

    No jo, kazdej kupuje mycku. Mu bychom i tu televizi potrebovali. Ale hlavne postel by to chtelo.
    Ivana

  2. Dagmarka řekl(a)...
     

    A ta je nejdulezitejsi! (Deda rika, ze: "Postel - nejlepsi pritel cloveka!")

Okomentovat