Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Bílé Vánoce

Tak se nám letos zase "poštěstilo" a měli jsme bílé Vánoce. A jelikož každou chvíli něco přisněží, vypadá to, že to tu bílé ještě chvíli bude. Z okna je to fajn, když někam musím jít s kočárem, už to žádná sranda není. Tak vycházím akorát na nákup, na procházky to opravdu není. Posledně jsem se s kočárem nemohla ani dostat přes silnici - tašku s nákupem jsem musela nechat na chodníku, přenést kočár a pak se vrátit pro nákup.

Štědrý večer nám vyšel tak napůl. Jelikož Lexie byla odpoledne už nějaká unavená, bylo jasné, že do večeře nevydrží. Tak jsem ji hezky nakrmila a dala spinkat. My jsme večeřeli až po sedmé večer. Dárky jsme měli rozbalovat, podle peruánské tradice o půlnoci, ale George už je několik dnů nemocný a byl moc unavený, tak jsme to nakonec rozbalili už v jedenáct. Musím říct, že jsem tento rok byla moc hodná a to mi ještě ani nepřišel dárek od Georgových rodičů. Lexie pak dárečky dostala ráno. Rozbalovat jsem je teda musela sama, ale i tak měla z nových hraček radost, i když z toho stejně ještě nemá rozum :)

Dneska jsem uvařila takové menší hody, ve stylu amerických Vánoc - dodatečně. Místo krocana jsem ale zvolila kuře, protože krocana bychom jedli ještě po Novém roce :) Kuřátko jsem upekla na zelenince a rozmarýnu, jako přílohu jsme měli divokou rýži, smažené batáty, mrkvičku, nádivku a domácí brusinkovou omáčku. Mňamka. Teď už mě čeká jen to nádobí.. :((




























Celý víkend jsme ale hezky prolenošili. Na svůj dlouhatánský seznam věcí, které chci/musím udělat se vrhnu až George začne chodit do práce. Jde až ve středu a to jen na dva dny. Pak už jen nakoupíme nějaké rachejtle a Silvestr je tady!!

6 Komentáře:

  1. Janee řekl(a)...
     

    Luci, co zkusit sánky s ohrádkou?
    Jinak koukám, že vaše malá taky papá pěkně vánočku či něco podobného.
    A brzké uzdravení manželovi!
    Mě se to nepouští, už jsem dost zoufalá.

  2. Unknown řekl(a)...
     

    Na ty sanky jsem koukala, ale na internetu za ne bylo strasny postovny a tady jsem je nikde nesehnala.. asi se budu muset jeste poohlednout.. :(
    A Lexie chutnaji vsechny druhy chleba - housky, bagety, proste vsechno.. :) Vcera jsem ji k obedu delala houbove rizoto a to ji taky moc chutnalo.. nastesti fakt sni vsechno.
    Tak snad se vas to brzy pusti.

  3. Trrri řekl(a)...
     

    Nevim jak v Hoře, ale v Čáslavi u Dobřickýho jsem zahlídla sáňky i ohrádku. Je to když jedeš tou ulicí na náměstí a u sekáče se dáš doprava jakoby směrem ke kostelu. (Jestli třeba nebudete mít zrovna zase cestu)

  4. Unknown řekl(a)...
     

    Do ČR, teď delší dobu mít cestu nebudem, ale už jsem je našla na internetu za dobrou cenu s poštovným za hubičku (i když bych samozřejmě byla nejradši, kdyby bylo zadarmo :)
    Díky za tip!

  5. vousáč řekl(a)...
     

    Jen jestli to není výmluva s tou rozbitou váhou!!

  6. Anonymní řekl(a)...
     

    Chtela bych tu fotku se "sluchatkama" :-) M.

Okomentovat