Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Hola hola, škola volá!!


7.února zase začínám. Před pár týdny jsem se zaregistrovala v Central Texas College, zažádala si o stipendium, které mi bylo schváleno a přihlásila jsem se na dva předměty (až je ukončím, tak třeba zkusím víc najednou, ale nejdřív chci vidět, jak mi to s Lexie půjde :). Konečně jsem si vzala angličtinu, takže mě čeká spousta esejí atd. Druhým předmětem je Vznik gramotnosti v raném dětství, to bude zase nějaká lahůdka. Oba předměty jsou přes internet, ty, které nabízeli přímo na kampusu už mám splněné, třeba v příštím semestru budou mít něco, co ještě nemám (nabídka kurzů na kampusu je samozřejmě omezená, protože jsme v Německu a ne v Texasu :) Tak snad to bude dobrý a dostanu zase jedničky.
Jinak Lexie od pondělka dávám spát už jen jednou za den. V podstatě si o to sama řekla, když minulý týden spala vždycky jen chviličku. Teď spí krásně dvě hodinky, takže jsme snad obě spokojené. Před obědem tak máme také víc času a stihneme hezkou procházku do města, kde se snažím neutratit moc peněz, v čemž jsem se dneska ohromně vylepšila a utratila jenom 4 eura - za housky a za knoflíky na kabátek, co teď šiju pro Lexie.
Teď si asi půjdu koupit učebnice, aby mi sem stihly dorazit než mi ty kurzy začnou. Tak si říkám, že jsem to s tím neutrácením asi zrovna zakřikla, protože u těch učebnic se rozhodně plácnu přes kapsu :)

1 Komentáře:

  1. Anonymní řekl(a)...
     

    Handbook for Writers mám "doma" v LA. Ta knížka je hodně dobrá i jen tak na čtení. Skoro všechny eseje mě tam moc bavily. Třeba Sloppy People versus Neat People :-)
    Ivana

Okomentovat