Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Stěhujeme se!!!


Ale ne daleko :-) Už jsme nad tím nějakou dobu přemýšleli, ale nikdy jsme nedošli k žádným větším krokům, až minulý víkend. V týdnu jsem brouzdala po internetu a prohlížela jsem si nějaké domy na prodej. Dopadlo to tak, že v sobotu jsme se jeli na dva z nich podívat. Ani jeden nás nenadchl, ba naopak jeden z nich byl dokonce strašně hnusnej. Pak se nás ale ten agent z realitky zeptal, jestli bychom chtěli vidět ještě jeden dům, který teprve půjde na prodej tento pátek. Tak jsme se na něj jeli podívat, a v podstatě hned jak jsme vstoupili do zahrady, měli jsme jasno. V noci a v neděli ráno jsme nad tím ale ještě tak přemýšleli, nějak se nám to rozleželo v hlavě, nebyli jsme si jisti, jestli nepotřebujeme něco trochu většího a tak jsme se s těmi "agenty" (fakt nevim, jak jinak se tomu říká :-) jeli podívat ještě na další tři domy. Po jejich shlédnutí jsme měli jasno a rozhodli jsme se podat nabídku na dům, který se nám zalíbil ten předešlý den. Nevím přesně, jak to funguje v ČR, ale tady si prodejce řekne cenu a vy mu většinou nabídnete o něco míň a začnete smlouvat. O kolik míň záleží jen na vás a na pár dalších faktorech, ke kterým přihlížíte (např. když je dům na prodej už delší dobu, můžete nabídnout o dost míň, protože ho asi nikdo jiný nechce a majitel se ho potřebuje zbavit - to má ale většinou teda svůj důvod :-)
Jelikož ten dům, o který jsme měli my zájem, nebyl ještě ani na trhu, nabídli jsme slečně prodejkyni (vdává se, proto prodává) plnou cenu, ale chtěli jsme po ní, aby zaplatila všechny naše poplatky (ona teda už tak platí svoje a té realitce, ale my jsme chtěli, aby platila ještě ty naše, což na konec vychází asi na $3600). Ještě ten večer nám volali z realitky, že paní nabídku přijala, akorát je ochotna zaplatit jen půlku našich poplatků, ale že prý to ještě není na papíře a zavolají nám v pondělí. V pondělí už jsme jen dostali telefonát, který začínal:"Gratulujeme! Koupili jste dům!". Paní si to dokonce nakonec rozmyslela a zaplatí za nás poplatky všechny :-)
Takže když všechno půjde podle plánů (příští týden máme inspekce), 27.srpna dostaneme klíčky a hned o tom víkendu se budeme stěhovat.
Tudíž teď máme docela napilno. Už jsme ukončili smlouvu s naším pronájemcem, máme to do konce srpna, musíme si zařídit pojištění, včera jsme byli v bance sepsat a podepsat hypotéku, no a pak samozřejmě spousta balení a uklízení. Ale už se nemůžeme dočkat.
Teď ještě pár informací o tom našem baráčku. Nachází se v moc hezké čtvrti, ve městě Moore, tři ložnice, garáž pro dvě auta, krb, dvě koupelny, přičemž ta hlavní má dokonce bublinky. Je tam samozřejmě spoustu věcí, které budeme chtít změnit, ale jak se tady říká, má to potenciál :-) Jako první budeme muset koupit novou ledničku, protože paní si svoji bude brát, nechá tam ovšem sporák, mikrovlnku a myčku. No, až uvidíte ty fotečky, tak vám bude jasný, že sporák a myčku si budem za chvilku kupovat taky, jelikož ty co tam jsou, jsou asi 30 let starý, ale aspoň čistý a fungujou (kdybyste viděli ty ostatní domy, na který jsme se dívali, bylo by vám jasný, proč zdůrazňuju, že jsou čistý :-)
No, jestli vás ještě něco napadne, co by vás zajímalo, nebo na co jsem zapomněla, tak písněte do komentářů, ráda odpovím :-)
Tady přidávám odkaz na virtuální prohlídku, tak se mrkněte :-)

Virtuální prohlídka ZDE!!!

11 Komentáře:

  1. Dagmarka řekl(a)...
      Tento komentář byl odstraněn autorem.
  2. řekl(a)...
     

    Opravdu moc krásný dům! Vážně. Také gratuluji.
    Soňa

  3. Unknown řekl(a)...
     

    Jeste jednou moc diky, Dasi.. no, s tim sporakem se zas tak netrapim, az na nej bude, tak se koupi, do ty doby tenhle staci :-)
    To okno v tom pokojicku je taky moje oblibene a bude z nej "baby room" :-)
    Jo, a jeste moc diky za vsechny ty casopisy!!! Hezke prekvapeni, ten jeden uz jsem si taky predplatila a dneska mi dokonce prisel.. jeste jednou diky, hezke prekvapeni :-)

  4. Anonymní řekl(a)...
     

    Krasny domecek vcera jsem neodolal a hned si spustila prezentaci. Doufam, ze az budete renovovat tak uvidime nejake fotky a hlavne vase uzasne vytvory!!!
    Dekuji a zdravi Tereza

    PS:vas recept na kavovou babovku jsem vyzkousela a mela velky uspech!

  5. Annie řekl(a)...
     

    Ahoooooj! Luci, moooooooooooooooooc gratuluju k domečku!!!! Teda spíš k domu!!!!!!!! Je krásnej!!!!!!!! Přesně můj vkus.....:) Taky by mě moc zajímala cena a obytná ploha v metrech...pro porovnání s cenami tady v ČR...ale bojím se, že až cenu zveřejníš, tak si budeme sypat popel na hlavu, že vůbec tady v tom zaprděným rybníčku žijeme... Jo a takže tedy zůstáváne ještě pár let na místě?
    no, ale taky teď kupuju hodně za dollary:D Na e-bay...to je fakt supr úspora-kupuju si tam crocs pro celou rodinu, neb tady stojí 900kč a víc....včera jsem koupila mamce baya a v blízké budoucnosti si koupím nějaký zimní...moc jsem si zvykla na pohodlí...:D
    a z jiného soudku...u nás se už chodí!!! Že by vyrazila sama do neznáma, to ne, ale chodí sama z náruče do náruče přes pokoj...na samotnou chůzi ještě sbírá odvahu, ale drží se mě už tak na oko a jde sama-jen za ní vlaju:D

  6. Annie řekl(a)...
     

    Jeje, tak koukám, že jsem přehlídla tu virtuální prohlídku!!! No a musím říct, že to má fakt potenciál i uvnitř!!! Trochu práce to dá, to je jasná-každej má jinej vkus, ale ten dům má atmosféru...Fakt supr!!!

  7. Unknown řekl(a)...
     

    Ani, obytna plocha je asi 118 metru ctverecnich a konecna cena $113 900, pricemz pani za nas plati nase poplatky, ktery jsou $3600.

  8. Dagmarka řekl(a)...
      Tento komentář byl odstraněn autorem.
  9. Dagmarka řekl(a)...
      Tento komentář byl odstraněn autorem.
  10. Annie řekl(a)...
     

    pánijo! Tak to je supr cena!!!!! takovej domek by tu stál od 4milionů výš!!! Takže supr kauf!!! Taky bych brala...stále máme s Milanem choutky si časem koupit domek na kraji města...ale aktuálně jsme díky zdejším podmínkám(jak mateřská, tak šílený ceny všeho) na pokrají finančního krachu...ale na dnešní borůvkový koláč ještě je, tak by mohlo být hůř :D
    Dáši, dííík! Počkej ještě chvilku a nebudeš vědět, kde ti hlava stojí! :) Je fakt uragán! :D Užívej dokud je ještě malinká a spinká....co bych dala za to, abych si v klidu vypila kafe...ale než umyju nádobí a uvařím si ho, tak je vzhůru.... To je na palici... Ale je to sranda...zrovna dneska jsem si říkala, proč tak štěká v pokojíčku...a ona si prohlížela knížku o výchově psů, tak si s nima povídala :))))))
    A narozky proběhly skromně...pohrála jsem si s potahovací hmotou(smíchá se sušený mléko se salkem a kapkou madlovýho aroma a dobarví dle libosti-různé recepty jsou na mimibazar.cz v sekci recepty, dorty) na dortu a víc jsem neřešila...stejně si to pamatovat nebude...ale dortík jí chutnal. Měla ho i zdravej, tak mohla bez špatnýho pocitu:)

  11. Unknown řekl(a)...
     

    Ani, jeste taky dodatecne gratuluji k Nelincinym narozeninam a prvnim kruckum... i z prace bych osobne rekla, ze jednorocni deticky jsou asi ty nejhorsi na hlidani - na vsechno se snazi vylezt a zase tak moc se s nima jeste neda, ale na druhou stranu jsou zase asi ty nejroztomilejsi :-)

Okomentovat