Vítám všechny své přátele, rodinu i ostatní příchozí. Jak jistě víte, po ukončení střední školy jsem se rozhodla strávit rok v USA, coby Aupair. Osud tomu však přál jinak, po roce jsem se vdala a zůstala v Americe celkem 5 let. 2 roky z toho jsem pracovala jako učitelka v MŠ a před rokem a půl jsem také začala studovat, obor Child Development, neboli Dětský vývoj. Po třech letech manželství se nám 11.února 2010 narodila krásná holčička, Lexie Claire.

Jelikož manžel hned po svatbě vstoupil do amerického letectva, z původního New Jersey jsme se na chvíli stěhovali do Mississippi a pak do Oklahomy, kde jsme si koupili dům a zůstali asi 3 a půl roku. Letectvo s námi mělo ale jiné plány a poslalo nás na čtyři roky do Německa, konkrétně leteckou základnu Spangdahlem. Volné chvíle trávím šitím a následným prodejem dětských oděvů a doplňků.

Mini kurzík

Zapomněla jsem se zmínit, že když tu byla mamka, koupila jsem si nový šicí stroj. Entlovačku, kterou jsem ještě neměla a abych mohla mamku pořádně zaměstnat, musela jsem si ji pořídit :-) Jelikož ale s tímto strojem mám jen malé zkušenosti, přihlásila jsem se do kraťoučkého kurzu, pořádaného místním obchodem s látkami.Kurz byl dvouhodinový a během něj jsem se ujistila, že umím do stroje správně navléknout a převléknout nitě, ale také jsem se naučila, jak si změnit stehy. Prostě takový základ. Na kurz jsme s Lexie přiklusaly asi o deset minutek pozdě, ale navléknuté nitě jsem měla jako první - buď je to tím, že jsem tak šikovná a nebo tím, že zbytek účastnic kurzu byly důchodkyně a už na to moc neviděly :-) Lexie se kurz také moc líbil, hezky ji to hrkání strojů uspalo :-)
Dneska jsme zase nezůstaly doma, tentokrát se Lexie šla nechat fotit na pas, aby ji s námi do toho Německa vůbec pustily :-) Pak jsme zaskočily do sámošky pro nějaký sunar a nové, větší lahvičky - nějak se mi to dítě rozežírá.. přes den kojím a večer dostane lahev sunaru a spí tak od jedenácti do půl osmé do rána. Po nákupu jsme se zajely do školky, podívat se, jak se dětem i paním učitelkám daří a taky jim ukázat, jak hezky rosteme a dát jim pár foteček :-) Pak už jsme se jen zastavily v Hobby Lobby, obchodě s potřebami pro výtvarníky a různé kutily a koupily jsme si střih na takový hezký spací pytel pro Lexie. K tomu jsem ještě neodolala u hadříků, tak snad ten střih brzy i zkusím.
No, a jelikož pořád někde trajdáme, ani jsem ještě nestihla nic upéct na Velikonoce. Tak snad zítra aspoň uděláme mazanec a o víkendu snad beránka. Výzdobu teda nemám pomalu žádnou, na jednu stranu si říkám k čemu, protože Lexie z toho rozum nemá, třeba aby šla po americku na lov vajíček a George mě po česku nevyšlehá.. Možná akorát teda vystrčím jednoho proutěnýho zajíce, co tu mám a dáme si ten mazanec..
Teď jsem si úplně vzpomněla, jak jsem vloni přinesla do školky beránka, a když jsem ho krájela, tak se mě jeden chlapeček zeptal, proč řežu to štěňátko :-0

2 Komentáře:

  1. Annie řekl(a)...
     

    Nazdárek! Doufám, že ti přišel balíček:D
    Luci, to stěhování teda nezávidím...Každopádně ty jsi na jazyky šikula, tak to nebude problém:) Jen hlavně pak moc neříkej, že jsi původem z Čech...asi jsi už četla na netu, jak tam Čechy milujou...:D Alespoň budete blíž...
    A co musím hlavně napsat-Lexie je fakt krásná holčička!!!! Přijde mi, že se perfekně sprskly tvoje a Georgeovy geny:D Co Benji? Jak to snáší? A hlavně ty? Jak se cítíš? Alespoň, že ti takhle krásně spinká!!! Fakt závidím, neb ti tvoje 7mi týdenní miminko spí líp, jak moje 20ti měsíční batole!
    A ten tvůj šicí stroj vypadá parádně! A kurs leště líp! Mám šok, že se vůbec něco takového děje! o tom se mi může jen zdát! Mám teda starou kufříkovou Ladu z konce 50let a je supr, ale rifle nebo průžný látky neušije...ale u nás se teď hlavně háčkuje-jarní čepičky pro Neli a naši malou sousedku...jsem úplněj magor, ale chválí je i cizí lidé, tak mám radost....chystám se na šatičky a Shaun the sheep, ale v naší galanterii nemají ani bílou vlnu...:( Jesli chceš, tak můžu taky vyrobit:) stačí obvod a hloubka čepičky:D

  2. Unknown řekl(a)...
     

    Ahoj Ani,
    balicek prisel, moc dekujeme, posilala jsem karticku, ale asi jeste nedorazila, kdo vi, kde to coura :-)
    Benji to tak nejak snasi, kdyz je mala venku, tak si lehne u kocaru a hlida :-) ale jinak si samozrejme taky vyzaduje dost pozornost.. ted se hoch bude brzy stehovat ke tchyni, protoze jeho rasa v lete nesmi letat, tak ho budem posilat do New Jersey uz ted, aby s tim pak pozdeji nebyly problemy..
    Jinak ja jsem v pohode, uzivam si, ze mame uz s Lexie hezky zajety rezim a pristi tyden snad i zacnu vecer cvicit, abych shodila tech poslednich par kil, co mi zbyvaji z tehotenstvi :-)
    A ty cepicky zni moc hezky, tuhle jsem na nejake koukala na internetu, ale na hackovani moc nejsem.. tak jestli chces, muzes nam jednu ustrykovat :-) Az se Lexie vzbudi, tak ti sem hodim ty miry.. ja ted zas siju takove spacacky na spani, tak jestli by se ti hodil, tak dej vedet, jeden ti spichnu, jen na to potrebuju vedet, kolik Neli meri a vazi :-)
    Zatim se mej hezky, pozdravuj rodinku :-)

Okomentovat